Szukaj

Wiosenne minestrone z groszkiem i cukinią

Marysia_Przybyszewska, 8 marzec 2021
Wiosenne minestrone z groszkiem i cukinią

Czujecie to w kościach? Idzie wiosna! Z tej okazji Marysia Przybyszewska dzieli się z nami przepisem na zupę, która zapoczątkowała jej przygodę z gotowaniem. Lekka, kolorowa i super prosta - bardzo wiosenna, chociaż przygotowana ze składników dostępnych cały rok. 


P.S. Ta zupa z łatwościa wybacza podmianki! Jeśli tylko czegoś Wam brakuje albo chcecie dodać swoje ulubione warzywo, to nie widzimy żadnych przeciwwskazań.

  

SKŁADNIKI

 

1 mała cukinia *

½ pora *

2 ząbki czosnku *

2 łyżki oliwy

1 łyżka pasty miso

700 ml bulionu z pieczonych warzyw lub z butelki**

200 g  zielonego groszku (może być mrożony)

½ pęczka kopru *

100 g ugotowanego białego ryżu

1 łyżeczka pieprzu cayenne

szczypta soli do smaku

 


* - składniki pochodzą z naszej Skrzynki Premium

** - składnik pochodzi z dowolnego z naszych zestawów bulionowych




1. Pora pokrój w krążki. Cukinię przekrój wzdłuż i pokrój w plasterki. Czosnek posiekaj drobno.

 

2. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pora, następnie dodaj czosnek, dopraw solą oraz pieprzem cayenne. Całość zalej bulionem.

 

3. Gdy bulion zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, dodaj groszek zielony, cukinię i łyżkę pasty miso. Gotuj jeszcze 5 min.

 

4. Zupę podawaj z ryżem i dużymi ilościami posiekanego koperki.


Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów